Intesa Sanpaolo Grupa

Intesa Sanpaolo Grupa je bankarska grupacija koja nastala spajanjem dvije velike talijanske banke sa zajedničkim vrijednostima, Banca Intesa i Sanpaolo IMI. Spajanjem su povećale svoje mogućnosti za rast, poboljšanje usluga te podržale razvoj poslovanja i doprinos rastu zemlje.
Intesa Sanpaolo je jedna od najvećih bankarskih grupacija u Eurozoni s tržišnom kapitalizacijom od 54,3 mlrd eura* i lider u Italiji u svim poslovnim područjima (poslovanje sa stanovništvom, korporativnim klijentima, te upravljanje imovinom).

Grupa nudi svoje usluge na 11,1 mln klijenata putem mreže od oko 4.300 poslovnica dobro raspoređenih diljem Italije s tržišnim udjelima ne manjim od 13% u većini talijanskih regija.
Odabranu prisutnost ima u Srednjoj Europi, na Bliskom Istoku i na područjima Sjeverne Afrike s oko 1.300 poslovnica i 8,3 mln klijenata koji pripadaju subsidijarima u 12 zemalja.

Međunarodna mreža stručnjaka u podršci korporativnim klijentima proteže se preko 29 zemalja, posebno na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi, te na onim područjima gdje postoji velika poslovna aktivnost talijanskih kompanija, kao što su SAD, Brazil, Rusija, Indija, Kina.*podatak na 31.08.2015.g.

www.group.intesasanpaolo.com